Sunday, July 15, 2007

Thomas Dekker op 42

Ja en dan heb je de eerste, echte, zware touretappe en meteen zakt Dekker in het klassement. 42e staat hij nu en in het jongerenklassement 7e. Slecht is het niet; hij telt alleen niet echt mee op deze manier.

Hij heeft een kleine twintig minuten op de kop van het klassement verloren. Je kan daarvan niet zeggen dat hij door het ijs gezakt is. Hij is gewoon met het pak gefinisht. Dat is goed voor een debutant; goed voor een zojonge renner. Je hoopt alleen op meer bij een belofte.

We kijken wat er nog gaat komen. Als hij Parijs haalt, is dat op zich al goed.

In Our Time on summer recess

We have had the last two issues of In Our Time. Last week about the pilgrim fathers and this week about the trial of Madame Bovary. IOT will be back by the end of September. It sure is going to be quiet without this fantastic podcast.

Not only us, also the host Melvyn Bragg is at a loss how he is going to do without the show.
To be off for two months is part of the BBC schedule and totally
understandable, but I already feel the loss of In Our Time. The loss, that is, of facing up to three excellent, first-rate academic minds every week and listening to them, while trying to steer a course through subjects which sometimes are at the very edge of, or over the edge of, my radar. What do I do for the next few days for the indiscriminate reading? The autodidactic fix?

Thomas Dekker in de bergen

Onze favoriete renner deze tour werd in het tourjournaal na de eerste bergetappe geinterviewd. Ja, het tourjournaal is ook door mij te volgen. De NOS heeft zijn tour site geweldig gemoderniseerd en heeft een standaard bereikt die naar mijn mening de officiele tour site overtreft. Zeker overtreft het de gewone studiosport site. Ik hoop dat dit een voorproefje is hoe de NOS zijn sites gaat verbeteren.

Maar ik wilde het over het interview met Dekker hebben. Die oogde zo fris als een hoentje. Dat geeft hoop. Gelukkig maar, want zijn positie in het jongerenklassement is wat minder geworden: vierde. In het algemeen klassement blijft hij schuiven tussen acht en dertien en staat hij vandaag tiende.