Friday, July 27, 2007

Simek op herhaling

Simek is met vakantie. In de tussentijd brengt het programma, en dus ook de podcast, oude interviews. Dat heeft een aantal voordelen.

Het belangrijkste dat ik hoop is dat Simek verfrist tijdens de vakantie. Ik vond hem afgestompt in de laatste weken en misschien was dat vermoeidheid of verzadiging. verder is het de moeite waard om oude interviews uit de serie 'Kleur bekennen' te horen, zoals deze week met Jeroen Pauw.

In het interview voel je een iets scherpere Simek (ik blijf hopen), al is de gast er een die hem naar mijn mening verzwakt. Simek is een deel van zijn sexisme, gelukkig, kwijt, maar in zo'n oud interview uit 1999, voel je waar hij vandaan komt. Nog net niet een mysogyn, maar wel objectmatig. Hij is maar al te gretig onder de indruk van Pauws promiscue gedrag. Nog mooier, en ongeloofwaardiger wordt het, als Pauw ons op de mouw probeert te spelden dat dat allemaal goed te combineren valt met een relatie. Tussen de regels door hoor ik de zieligheid, het puberale. Ik denk dat een betere interviewer, bijvoorbeeld de Simek van vandaag, het Pauw iets moeilijker had kunnen maken. Maar goed, laat hem eerst maar uitrusten.