Sunday, January 18, 2009

Martin Simek podfaded en in de wacht

Het is sneller gegaan dan gerechtvaardigd. Simek 's Nachts is met ingang van 2009 als radioprogramma verdwenen, maar als podcast had het best nog iets langer mogen bestaan. Hoeveel podcast luisteraars downloaden nog uit de feed weken na verschijning - velen, vraag het maar aan onwillekeurig welke podcaster.

De RVU heeft echter de podcast feed al gede-activeerd. De laatste twee uizendingen hebben zelfs nooit in de feed gestaan en zijn alleen van de site (die is er nog wel) te downloaden: Tjeerd Bomhof en Sander de Kramer (Kramer alleen in stream). Verder zijn van de site alleen nog de uitzendingen van 2008 op te halen. Ooit was er een archief dat terugging tot voor 2005, met werk uit Kleur Bekennen dat -meen ik- al sinds 1995 bestond. Allemaal weg, fantastische audio met eeuwigheidswaarde. Nu alleen nog onbereikbaar achter de RVU-deuren.

Wat kan ik er verder nog over zeggen? Ik heb nog de interviews met K. Schippers en Theo Maassen kunnen beluisteren. Daarin is Simek zoals we hem gewend zijn. Met Schippers zijn er interessante verhalen over zijn jeugd in Amsterdam, met Maassen over lef op het toneel. Het is wachten of er nog wat komt van het eigen intitiatief van Martin Simek, samen met Gijs Groenteman op een eigen site.

Meer Simek:
Dhyan Sutorius,
Louis Tas,
Piet Hein Eek,
Ernst van de Wetering,
Ageeth Veenemans.

AddThis Social Bookmark Button