Saturday, December 20, 2008

Dhyan Sutorius - Simek podcast recensie

In de uitzending van 14 december jongstleden van Simek 's Nachts lijkt het doek echt te vallen. Heb ik het nou goed begrepen dat er nog een, of twee, uitzendingen komen? Het einde was al aangekondigd en Simek had er in de vorige uitzending die ik recenseerde voor het eerst ook aan gerefereerd, maar in de uitzending van afgelopen zondag was het haast of er een andere Simek zat. De oude Simek die we zo goed vinden.

Het moet aan hem geknaagd hebben. Het heeft in ieder geval aan mij geknaagd. Vaak had ik in het afgelopen jaar het gevoel dat Simek wat mat was. Maar nu dat het echt echt voorbij is, kwam er opeens een vechter naar boven. Het leek wel alsof hij nog een maal aan de ether wilde laten voelen waar hij toe in staat is. Zijn gast was de lach-therapeut Dhyan Sutorius en Simek pakte hem aan zonder mededogen. Onthulde de argeloze gast en pakte hem met liefde weer in.

Het is wel vaker gebeurd dat Simek zijn gast met stomheid slaat. Vaak komen ze daar wel weer uit, meestal met een beetje terugvallen in de 'comfort zone', soms door het interview grondig te verpesten - zoals Rita Verdonk deed. Maar hoe het ook uitpakt, als Simek zijn gast op het verkeerde been heeft gezet, hoe ongepolijst het verderr ook mag lopen, dan heb je de beste Simek dan heb je de meest onversneden podcast die je kan hebben. En Dhyan Sutorius had de ongelofelijke moed om op het verkeerde been te blijven staan en ook al betekent dat vele stiltes en kom je zoveel niet te weten. Het levert het meest intrigerende tweegesprek op dat ik in tijden heb gehoord.

Blijft dit een daverend slotakkoord? Niet zeker, want er zijn al geruchten dat Simek doorgaat op de een of andere manier. (Martin Simek en Gijs Groenteman)

Meer Simek:
Louis Tas,
Piet Hein Eek,
Ernst van de Wetering,
Ageeth Veenemans,
Marc de Hond.

AddThis Social Bookmark Button
Post a Comment