2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
2 stuks prei
1 grote ui
1 groene paprika
2 courgettes
zout
3 laurierbladeren
1 hele rode peper (droog)
1 hand verse salie
2 handen verse basilicum
1 theelepel verse rozemarijn
4 tenen knoflook
3 bakjes tomatenpuree
Gehakt mengen met 1 theelepel komijn en koriander (eventueel wat zout). Een eetlepel olie verhitten in een hapjes pan en de rode peper, laurierbladeren en gehakt erbij gooien; opbakken tot het rul is. Het gehakt overgooien in een kom en opnieuw olie verhitten. Op laag vuur de rest van de komijn erbij gooien en daarna ui, prei en courgette en uit de gehakt vissen: rode peper en laurierbladeren. Roerbakken op middelmatig vuur en zout toevoegen. De basilicum, knoflook, salie, rozemarijn fijn hakken (in een keukenmachine) en als het een groene puree is, samen met het gehakt in de pan gooien. Opwarmen en tomatenpuree toevoegen. Naar smaak zout toevoegen.