Sunday, November 16, 2008

Ageeth Veenemans - Simek recensie

Het radioprogramma Simek 's Nachts gaat verdwijnen. Daarmee mag je er van uitgaan dat ook voor de podcast het doek gaat vallen. Uit de laatste toevoegingen in de feed heb ik gekozen voor het gesprek met Ageeth Veenemans (stream) om te bespreken

Met Ageeth komt Simek te spreken over het onderwerp Polyamorie - de mogelijkehid om er meerdere liefdes tegelijkertijd op na te houden. Ze is in dit verband van een ervaringsdeskunidge tot een ideologe geworden. Het moet dus kunnen, in Ageeths visie, en je moet er voor uit kunnen komen ook. En of de duvel er mee speelt, juist nu dat ze bij Simek op bezoek is, is de liefde die ze naast haar huwelijk had op de klippen gelopen.

Simek probeert een bres te schieten in de constructies van Ageeth Veenmenans zonder dat hij aggressief wordt, of zelfs maar de indruk wekt er absoluut niet in te geloven. Dat is de kracht van Martin Simek, zeker in dit soort onderwerpen. En daardoor kunnen we Veenemans goed leren kennen. Ze krijgt alle ruimte om haar opvatting over relaties met goede gedachtes en invoelbare ervaringen te staven. Als ze daar wat mij betreft niet in slaagt, is dat wellicht omdat ik er helemaal niet voor open sta.

Simek op dit blog:
Marc de Hond,
Geen podcast?,
Marjan Berk en Johnny Kraaykamp jr.,
Brigitte Kaandorp,
Heleen Mees, Maarten van Roozendaal.

AddThis Social Bookmark Button
Post a Comment