Wednesday, August 6, 2008

Kraaykamp en Berk - Simek podcast recensie

De live uitzending van Simek 's Nachts met Johnny Kraaykamp jr. en Marjan Berk werd een vrolijke aangelegenheid. Vrolijk met een gevoelige touch. De meest sympathieke vorm van entertainment.

Simek vraagt Kraaykamp een mop te vertellen. En Kraaykamp begint met te zeggen dat hij eigenlijk niet zo'n moppentapper is, maar vertelt dan toch. Simek herkent de mop meteen en dan gaat het niet alleen over de mop, die echt een leuke mop is, maar ook over de betekenis, die ik hier niet weg wil geven. Dat is de perfecte wisselwerking tussen Simek en Kraaykamp en die brengt ons ook nog een gevoelvolle lofzang die Kaarykamp jr. op zijn oude vader zingt.

Marjan Berks inbreng is haast nog beter, nog scherper, oprechter en vaak ook onverwacht. Ze is grappig wanneer je het niet verwacht en serieus, wanneer je net in de lichte sfeer gesetteld bent. Dat maakt dat alles heel goed werkt wat ze vertelt. Over haar gescheiden ouders, over de minnaars (zonder jaloezie) van haar moeder en over haar carriere, van de toneelschool via Wim Kan naar haar succes met schrijven.

Meer Simek op dit blog:
Brigitte Kaandorp,
Heleen Mees, Maarten van Roozendaal,
Barbara van Beukering, Gert Dumbar,
Jaap van der Zwan,
Lucie Stepanova.

AddThis Social Bookmark Button
Post a Comment