Monday, July 21, 2008

Brigitte Kaandorp - Simek podcast recensie

Ik had mijn verwachtingen van Simeks interview met Sieto en Marijke Hoving (audio), de eminences grises van het Nederlandse Cabaret. Ik merk vrijwel altijd dat juist de oudere gasten in interview programma's het goed doen. Maar de Hovings spreken in algemeenheden en maken in Simek een drammer los, die bijna schreeuwt om anecdotes, maar ze in de eerste twintig minuten niet krijgt en langer dan dat kon ik het niet volhouden.

Leuker was dan het interview met Brigitte Kaandorp (audio) en dat juist tegen de verwachtingen in. Het gaat om een opname die gemaakt is voor publiek en daar gaat het met cabaretiers juist vaak mis, Kaandorp niet in de laatste plaats. Ook zonder publiek, maar zeker met publiek komt onverbiddelijk de komiek naar boven en ontaardt het interview in een conferance. Zo gaat het vaak althans.

Met Kaandorp gaat het eigenlijk ook die kant op, maar op de een of andere manier weet de Simek magie, met zijn intuitieve directheid er toch een luisterevenement van te maken. Hij is toch de enige Nederlandse interviewer die met openlijk flirten weg kan komen. En Kaandorp, ook al windt ze hem om haar vinger, laat toch ook wel het een en ander van zichzelf zien in dit ongebreidelde experiment op radiogebied.

Meer Simek op dit blog:
Heleen Mees, Maarten van Roozendaal,
Barbara van Beukering, Gert Dumbar,
Jaap van der Zwan,
Lucie Stepanova,
Olaf Tempelman.

AddThis Social Bookmark Button

No comments: