Friday, September 26, 2008

Simek: nieuwe website, nieuwe opnames, geen podcast

Simek 's Nachts is natuurlijk een prachtig en uniek radio programma. Simek als podcast blijft daarentegen een onregelmatig ding. De radio luisteraar weet zich elk weekend verzekerd van een nieuwe aflevering en doorgaans betekent dat dat de stream ook snel beschikbaar is. Er is nu ook een nieuwe, prachtig gestileerde website waar de streams en in principe ook de podcasts te vinden zijn.

Er is op de website ook een video gedeelte waar prachtige opnames te zien zijn van een optreden dat Simek in het Comedy Theater heeft gemaakt. Onder de tweeslachtige titel Simek Bedankt staat hij stil bij zijn jeugd in Tsjechie en zijn vlucht naar Nederland. Vooral het stukje 'Kameraden', maakte veel indruk. (Zie ook de foto) Dat en de foto's en de tekeningen, zijn prachtige toevoegingen, maar er is ook iets dat ontbreekt.

Wat gelinkt is als 'podcast' zijn gewoon de audio bestanden - in de feed staan de nieuwste niet. Dat is altijd al een probleem met Simek geweest. Steeds weer duurde het een tijd voor de feed werd bijgewerkt en zo zal het nu ook wel weer gaan. Een voorproefje van het gesprek met Jaap Amesz (aardig) en Simon Vroemen (fascinerend en compleet met een vorig interview) geven goede zin. Maar waar is het archief? Zoveel geweldige, oude aflevering, teruggaand tot diep in de jaren negentig, waren tot voor kort nog beschikbaar. De oude webpagina's zijn er ook nog, maar de links zijn dood. Daar moet iets aan gedaan worden.

(foto: RVU.nl)

Meer Simek 's Nachts op dit blog:
Marjan Berk en Johnny Kraaykamp jr.,
Brigitte Kaandorp,
Heleen Mees, Maarten van Roozendaal,
Barbara van Beukering, Gert Dumbar,
Jaap van der Zwan.

EN: Simek in Marathon Interview

AddThis Social Bookmark Button
Post a Comment