Saturday, July 21, 2007

Thomas Dekker na een zwakke tijdrit

(Bron: NOS)
Thomas Dekker had uitgekeken naar de tijdrit in Albi, maar met een 27ste plek speelde hij geen rol van betekenis. Hij moest zelfs Michael Boogerd voor laten gaan, maar dat had een reden.

" Ik vertrok eigenlijk hartstikke goed (9de na 18 km), maar na 10 minuten kreeg ik last van mijn heup. De afdaling heb ik daarna rustig gereden. Mijn snelheid was toen nul, want ik had een stekende pijn in mijn heup. Jammer, want dit was eigenlijk een ideale tijdrit voor me, zeker met al die bochten", zei Dekker.

" Jammer ook van die regen", vervolgde Dekker. Wiggins is nu 2 minuten sneller. Onder droge omstandigheden versla ik hem altijd in lange tijdritten."


Ik heb nog geen algemeen klassement gezien, dus pas morgen, terwijl we door de Pyreneeen klimmen, kan ik daar meer over zeggen. (Update: hij staat 40e op 33 minuten en 1 seconde) Een erg belangwekkende plaats is het in ieder geval niet. Dekker rijdt nog en hij zal zijn krachten voor Rasmussen moeten aanwenden.

Rasmussen heeft de schade beperkt weten te houden en behoudt daardoor het geel. Ik denk echter, als hij niet gaat aanvallen in de komende drie etappes, dat hij volgende week bij de laatste tijdrit van de eerste plaats gestoten zal worden. Morgen is er al meteen een dag voor de aanval. Een buitencategorie berg als aankomst.