Saturday, June 20, 2009

Candy Dulfer - Voor 1 Nacht recensie

KRO's voor 1 nacht lijkt de podcasts twee aan twee in de feed te zetten. Hoewel het programma wekelijks wordt uitgezonden, staan er elke twee weken opeens twee nieuwe afleveringen in de podcast feed. het aardige voor mij is dan dat ik de meest interessante van de twee kies. Of een gecombineerde recensie voorbereid.

Nu heb ik het interview met Candy Dulfer gehoord. Het mooiste vind ik altijd om uitvoerende musici te horen praten over interpretatie en over hun instrument. Gelukkig kwamen deze onderwerpen ook met Dulfer aan bod. Ze legt uit wat het verschil is tussen 'funked up' en 'chilled out' en hoe ze tussen die twee aspecten van haar muziek heen manoevreert. Een verhaal van twee uitersten die elkaar nodig hebben.

Nog veel spannender zijn haar woorden over haar instrument. Het is een oude saxofoon van een geliefd merk. Het klinkt goed, maar het is een heel gevecht om het juiste geluid eruit te krijgen. Dat en haar toewijding aan het publiek, maken haar verhaal buitengewoon fascinerend. Dat interviewer Marc Stakenburg niet zo egr doorvraagt heb ik al vaker geschreven, dat zal wel niet anders meer worden.

Meer KRO's voor 1 nacht:
Olga Zuiderhoek en Paul Rosenmoller,
Gijs Wanders en Adjiedj Bakas,
Arnon Grunberg.