Friday, December 5, 2008

Piet Hein Eek - Simek podcast recensie

Nu Simek 's nachts op het einde loopt, de show gaat binnenkort uit de lucht, en er geen tekenen zijn dat er een doorstart in podcasting wordt gemaakt, mogen we voorzichtig veronderstellen dat Martin Simek met pensioen gaat. Althans als interviewer, althans voorlopig. In alle berichten is de man zelf nooit aan het woord gekomen en is er geen enkele aanwijzing of hij het wel best vindt zo, of met tegenzin stopt. In de show zelf is er niet zo heel veel van te merken.

Ik vond Simek halverwege 2008 wat zwakker, ongeinspireerd haast en misschien is dat het moment geweest dat intern duidelijk werd dat het programma zijn beste tijd gehad had. Dat hoeft niet zo te zijn, want de interviewstijl van Simek is een wat riskante. Zijn intuitieve, impulsieve benadering van de gast kan heel gemakkelijk misgaan. Er moet iets klikken tussen de gast en Simek anders is er niets aan. Het soort van gasten dat naar mijn observatie de meest nadrukkelijke garantie op succes bieden zijn de iets minder bekende, maar wel geinspireerde en toch ook weer nuchtere gasten. Simpel gezegd, de kunstenaars met wortels in de Hollandse klei.

Zo had Simek er weer een te pakken in Piet Hein Eek. Ik hoef niet al te veel over het interview te zeggen - het is weer vanouds gezellig. Wat rest te zeggen is dat ik benieuwd ben hoe lang het (drastisch ingeperkte) Simek archief on-line blijft. Gezien de geringe tegenstand van de ster zelf, zal er vrees ik niet veel overblijven. Houdt U van Simek, download hem dan nog in 2008, voordat het niet meer kan.

Meer Simek:
Ernst van de Wetering,
Ageeth Veenemans,
Marc de Hond,
Geen podcast?,
Marjan Berk en Johnny Kraaykamp jr..

AddThis Social Bookmark Button