Thursday, March 18, 2010

De onschuld van Lucia de B.- Simek 's Nachts in 2006

In de Volkskrant stond bij het artikel over de vrijspraak van Lucia de B. een foto van haar dochter Fabienne. In 2006 was Fabienne te gast bij Simek 's Nachts - toen stond ze nog alleen in haar overtuiging van haar moeders onschuld. Hoewel de site van Simek alleen nog maar via het internet archief te zien is, staan sommige van zijn interviews nog on-line, al zijn die bestanden haast niet te vinden. Abonneer je op een van de volgende feeds en Fabienne zit er tussen: Huffduffer feed of
Anne is a Man, googlereader feed.

Op de site van Simek stond destijds: "Fabienne (1981) is de dochter van Lucia de B.. Haar moeder werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf vanwege een groot aantal moorden die ze als verpleegster zou hebben gepleegd. Fabienne is overtuigd van de onschuld van haar moeder. Hoe gaat ze om met haar machteloosheid? Of kan ze nog iets doen? Martin Simek vraagt het zich af in Simek 's nachts."

In de uitzending blijkt Fabienne een jonge vrouw die maar moeilijk los komt en openlijk aangeeft dat ze Simek niet helemaal vertrouwt. Van de vijftig minuten die ze hebben, lopen de eerste vijfendertig tamelijk stroef. Fabienne geeft wat ontwijkende antwoorden; je moet de werkelijke antwoorden erbij raden. Maar dan, wanneer je denkt dat het niet meer gaat lukken, komt het interview los en in het laatste kwartier krijg je iets meer te zien. En als je na het luisteren naar de foto van het ANP (zie onder) kijkt, dan herken je haar toch.

Post a Comment