Friday, May 11, 2007

?מה אוכלים בערב שבת



.אכלנו פסטה עם דלעת
800 גרם דלעת
גזר
בטטה
750 גרם חזה עוף
3 כפיות ג'ינג'ר כתוש
כרישה גדולה
פלפל ירוקה ברצועות
כפית חוואיג
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית צ'ילי
2 כפות רוטב סויה
כפית מלח גס
5 שיני שום כתוש
125 מ''ל שמנת מתוקה
כף שמן זית
אגוז מוסקט טחון לפי הטעם

מתגנים על אש נמוך את התבלינם. כאשר השמן מקבל את צבע התבלינים, יש להוסיף כרישה ולתגן.
א''כ להוסיף גזר, בטטה ודלעת ולבשל בחום בנוני. לאחר התבשיל התחמם מספיק , חמש עד עשר דקות, יש להוסיף עוף, ג'ינג'ר ומלח.
לכסות את התבשיל ולבחוש מפעם לפעם. כאשר הדלעת מתפרקת מוסיפים את הפלפל הירוקה.
יש לשים לב כיצד הרוטרב מתפתח . אם יש יותר מדי נוזלים ממשיכם לבשל עם סיר פתוח כדי שהאדים יצואו והרוטב יציא יותר סמיך. יש גם לטעום מפעם לפעם ומוסיפים רוטב סויה לפי הטעם.
בסוף מורידים את האש ומוסיפים שמנת ומעט אגוז מוסקאט. נונים לעמוד זמן מה, טועמים ומוסיפים עוד אגוז מוסקאט לפי הטעם.

No comments: