Wednesday, July 4, 2007

Opnieuw Niko Koffeman

Eerder heb ik geleden onder een interview met Koffeman bij de VPRO. Nu is er een interview te beluisteren met Martin Simek. Deze keer was het niet zo tenenkrommend, al loop ik er niet mee weg.

Martin maakte het Koffeman niet moeilijk, zodat de teflon op zijn ziel minder opviel, maar het blijft zo dat alles wat hij vertelt een groot, heldhaftig feest is. Zo kwam kleine Niko op voor buitenbeentjes op het schoolplein toen hij nog een jongetje was. Dat komt door het mededogen dat hij van zijn adventistische ouders heeft meegekregen. Gelukkig was hij zelf geen buitenbeentje, zodat dat allemaal goed kon. Is een jochie dat op zaterdag naar de kerk gaat en geen vlees eet geen buitenbeentje? Toch wel, maar kleine Niko was al populair.

Misschien was hij toen ook al zo bewust hoe hij overkomt. Misschien kon hij zichzelf toen ook al als een feilloze gozer presenteren. Ik word vreselijk kriegel van die man, maar het zal wel aan mij liggen. Misschien is hij helemaal niet nep en krijg je hem nog best aardig te kennen. Luister zelf.

Oordeel zelf of er tussen de cliche's en de prachtige, succesvolle en positieve vertelsels nog iets te ontdekken is dat het gevoel van aanraking, hart en dromen geeft. Aan Martin zal het niet liggen. Eerst dacht hij met een idealist van doen te hebben en roept vervolgens uit: 'oh maar eigenlijk bent u een revolutionair!'
Post a Comment