Sunday, December 16, 2007

ICT Update - Maurice Zondag

Soms kan je van ellendige verbazing van je stoel vallen. Podcasting in het Nederlands, zou je verwachten, moet de beste content bieden via omroep en kranten, maar behalve over de VPRO ben ik reuze ontevreden. Zodoende dacht ik, en stelde ik ook de hele tijd, dat podcasting in het Nederlands niets voorstelt. Misschien beter dan het Hebreeuws, maar toch. Recentelijk echter werd mijn blog ontdekt door een actieve Nederlandse podcaster: Maurice Zondag.

Maurice heeft een aantal eigen podcasts en als je de podcasts meerekent waaraan hij meewerkt dan kom je al op vijf (en dan hoop ik dat ik niets gemist heb). Veelzeggend is dat Zondag een zelfstandige podcaster is. Geen krant of omroep komt aan zijn producties te pas. Misschien is er toch meer podcasting gaande in Nederland dan ik dacht. Ik hoop in de komende tijd aandacht te besteden aan Maurices podcasts alsmede een profiel van hem als podcaster te brengen. Afwachten.

Laten we nu meteen beginnen met een nieuws podcast waar hij aan meewerkt. ICT-update NL. Dit is een panel stijl cast die min of meer wekelijks uitkomt met een klein uur gesprek over allerlei nieuwsfeiten in de ICT (high tech noemen we dat in Israel) die in Nederland de koppen hebben gehaald. Uitzending 14, de laatste tot nu, gaat over het succes van TomTom, over google, over in de file staan, rechten over CD's, muziek en meer.Share on Facebook

1 comment:

Mark Baars said...

Leuk stukje en bedankt voor de link naar de ICT-Update!

Mark Baars