Thursday, July 2, 2009

Maarten Ducrot - Voor 1 Nacht

De Tour de France zit er weer aan te komen en dus is het voor de gemiddelde media (en ook dit blog) interessant om weer eens wat aandacht aan het wielrennen te besteden. Daartoe had KRO's Voor 1 nacht oud-coureur en wielerjournalist Maarten Ducrot in de studio.

Ducrot vertelt openhartig over het lijden in de sport en hoe de toprenner verschilt van de recreant en de amateur in de mate waarin hij pijn kan lijden. Aan de hand van zijn eigen ontmoeting met de pijn komt dit aspect heel levendig uit de verf. Het onderscheid met de absolute winnaars in de wielersport is dan weer hierin gelegen dat dezen niet alleen heel erg veel pijn kunnen lijden, maar ook over lijken gaan.

Als de vraag zich toch al niet opdrong, wordt het hierdoor wel noodzakelijk om over doping te spreken. Aan het begin van de uitzending maakt Ducrot het zonneklaar dat hij graag wil praten over doping en toch wacht presentator Marc Stakenburg tot het eind om erover te beginnen en in plaats van vragen te stellen, laat hij Ducrot maar praten. En die loopt hoofdzakelijk vast in zijn eigen, wat warrige monoloog. Dat is jammer, want hij lijkt een frisse kijk op de problematiek te hebben en een originele oplossing voor te stellen.

Ten slotte de vraag wie er dit jaar gaat winnen. Dat zou haast Contador moeten zijn, maar daar ziet Ducrot een paar heel interessante haken en ogen aan. Onze nationale hoop is gevestigd op Robert Gesink die hieronder op Eurosport aan het woord komt.Meer KRO's voor 1 nacht:
Candy Dulfer,
Olga Zuiderhoek en Paul Rosenmoller,
Gijs Wanders en Adjiedj Bakas,
Arnon Grunberg.

No comments: