Tuesday, August 18, 2009

Bennie Jolink - KRO's voor een nacht (zomer versie)

Het programma KRO's voor 1 nacht gaat in de zomer door, zonder vaste interviewer Marc Stakenburg en zonder de openingsformule waarbij de gast moet antwoorden op tevoren geprogrammeerde tegenstellingen. Wat overblijft is een gewoon interviewprogramma met elke week niet alleen een nieuwe gast, maar ook een nieuwe interviewer.

Martijn Grimmius interviewde Bennie Jolink, de zanger van Normaal. Net zoals andere rockers, is ook Jolink inmiddels van middelbare leeftijd en gezegend met kleinkinderen. Als er al een tegenstelling aan de orde komt in dit programma dan is dat de rode draad van het gesprek: in hoeverre is Jolink de rauwe pop-artiest en in hoeverre is hij de lieve opa. Het antwoord hoeft niet te verbazen: hij is het natuurlijk allebei. En omdat het imago van de rocker op de voorgrond staat, probeert Jolink vooral de opa te benadrukken.

De opa in Jolink blijkt een opa als alle anderen, die op de kleinkinderen past op de vaste dag in de week en die het liever ziet dat de kids buiten spelen dan achter TV of computer zitten. Het komt er net zo authentiek uit als de popartiest. Deze is eveneens een gewone jongen met een degelijke mening. Daarin is de muziek uit zijn tijd veel beter dan de hedendaagse. Eigenlijk deugt er sinds de jaren tchtig weinig meer van. Man en paard worden genoemd. En als het over Oerend Hard gaat: eigenlijk speelt hij dat liever niet meer.

Meer KRO's voor 1 nacht:
Henk Spaan,
Maarten Ducrot,
Candy Dulfer,
Olga Zuiderhoek en Paul Rosenmoller,
Gijs Wanders en Adjiedj Bakas.
Post a Comment