Wednesday, April 6, 2011

De oren van mijn vader

Zo begint Martin Simek het interview met de psycholoog Nico Frijda: "Laat me even goed naar u kijken. U heeft precies dezelfde oren als mijn vader." Wie anders dan Simek zou dit zo doen? In 2009, toen dit interview als podcast verscheen, heb ik er een recensie over geschreven, zie Nico Frijda - Simek 's Nachts.

Nico Frijda en Martin Simek
Tien jaar eerder was Frijda te beluisteren bij de VPRO in het marathon interview, dat zojuist ook per podcast is verschenen. (feed) Dat interview is ook zeer de moeite waard, al was het maar om samen met het Simek interview te beluisteren, maar ik wil nu eerst iets meer over Simek 's Nachts in het algemeen schrijven.

Simek 's Nachts was tot 2007 of 2008 een van de meest fascinerende interviewprogramma's op de Nederlandse radio en toen het een podcast werd, mijn vaste stop op de iPod. Ik begrijp nog steeds niet waarom de RVU het programma stopte. Want Simek was goed en Simek wilde zelf niet stoppen. Bij Elsevier heeft hij in 2009 nog dertien afleveringen op het internet gedaan, maar toen was het uit. En niet alleen is daarmee het programma verdwenen, de feeds zijn ook opgedoekt en dat is al helemaal doodzonde. Samen met lezers van dit blog ben ik voortdurend op zoek naar downloads van oude Simek interviews en via Huffduffer heb ik er een feed voor gemaakt. Neem een abonnement op deze Simek via Anne is a Man feed en je krijgt alle interviews die ik heb weten te vinden, met als nieuwste het interview met Nico Frijda. Help ook bij het vinden van meer. Weet je een opname van Simek te vinden, laat me weten waar die te downloaden is en ik voeg hem toe aan de feed.

Meer Simek 's Nachts:
Ernst van de Wetering,
Wachtkamer van de dood - Anne-Mei The,
Pieter Winsemius,
Jan Lenferink,
Sjoerd Kooistra.
Post a Comment