Wednesday, June 17, 2009

Aaf Brandt Corstius - Simek 's Nachts

In Elseviers versie van Simek 's Nachts was de vriendin van Gijs Groenteman te gast. Op de RVU hadden we al de moeder van Gijs gehad. Voor wie het nog niet wist, Gijs Groenteman is een van de langstmeelopende redacteuren van Simek 's Nachts. Het zette Martin in een lastig parket.

Maar Martin Simek, zou Simek niet zijn als hij niet toch nog met Aaf Brandt Corstius een prima gesprek zou hebben. Aan het eind ropet hij dat het te klef wordt en al daarvoor had ik het gevoel dat hij niet goed wist wat te vragen. In wezen komt het er op neer dat hij zijn gaste de resultaten van eerdere interviews voorhoudt en daarop laat reageren.

Vanuit het perspectief van professionaliteit en originaliteit is daar natuurlijk van alles op aan te merken, maar Aaf Brandt Corstius gaat vrolijk mee en praat gemoedelijk en openhartig. Zo wordt het een leuke uitzending met de nodige primeurs. Simek zal het er moeilijk mee gehad hebben, maar het resultaat zal de luisteraar bevallen en daar gaat het ten slotte om niet waar?

Overigens, Simek heeft een afvloeiïngsregeling bij de RVU gekregen. Er moest wel een rechter aan te pas komen. En passant leren we dat hij 1000 Euro per interview ontving. Niet slecht zou ik zeggen. (bron: Volkskrant)

Meer Simek 's Nachts:
Freek de Jonge,
Kees van Kooten,
Connie Palmen,
Dhyan Sutorius (RVU),
Louis Tas (RVU).

No comments: