Wednesday, April 22, 2009

Connie Palmen bij Simek 's Nachts (Elsevier)

Ik had er een hard hoofd in, maar Simek is terug. Waar ik me weer niet over verbaas, is dat hij nu uitsluitend podcast en internet-stream is. Bij Elsevier heeft hij een thuis gevonden en de eerste uitzending is meteen raak. Simek is weer fris en scherp en gemotiveerd. (feed)

Gast Connie Palmen laat op zeker moment vallen dat ze weliswaar niet graag spreekt en al benoemd is dat interviews haar vermoeien, maar aan de nieuwe Simek 's Nachts werkt ze mee om het programma te redden. De vriendendienst wordt niet plichtmatig opgevoerd en het is ook geen nummertje gemakkelijk scoren voor Martin Simek. Het is een echt gesprek en het is een goed gesprek. We leren Palmen goed kennen en er zijn een paar prikkelende gedachtes over dood, over conventies en over verhalen. De verhalen die we verzinnen om het onbegrijpelijke te vangen.

Simek krijgt voor elkaar waar in het VPRO Marathon Interview drie uur voor nodig was. Al vullen de interviews elkaar goed aan. Simek met de gevoelsmatige en persoonlijke inhoud en meer cerebraal en filosofisch het gesprek met Wim Brands op de VPRO.

Ten slotte blijkt ook dat Simek 's Nachts als podcast bij Elsevier een kort leven beschoren zal zijn als er niet snel een sponsor wordt gevonden en liefst ook een radio-zender. Laten we hopen dat dat goed komt, want Simek heeft weer meer pit en levert de betere Nederlandse podcast op.

Meer Simek:
Dhyan Sutorius,
Louis Tas,
Piet Hein Eek,
Ernst van de Wetering,
Ageeth Veenemans.

Meer Marathon Interview:
Karel van het Reve,
Jan Montyn,
Arthur Japin, Johannes van Dam,
Mr. G.B.J. Hiltermann
en: Connie Palmen.

AddThis Social Bookmark Button

No comments: