Thursday, October 30, 2008

RVU stopt Simek, waarom zou Simek stoppen?

Wat lees ik nu? Ronald van den Boogaard, radiomaker in ruste, blogger en vaste lezer van mijn blog (verklaar ik met niet in te houden trots), wees mij op deze ontwikkeling: De RVU gaat met Simek 's nachts stoppen. Wat krijgen we nou?

Aldus de RVU:
De RVU heeft geen ruimte voor Napels én Simek 's nachts. - Een vereiste voor het vernieuwde Radio 1 is dat dat alle programma's live zijn, ook op dit tijdstip. - In waarderingsonderzoek van de Radio 1-programma's wordt het programma van Martin Simek de afgelopen twee jaar niet positief beoordeeld.

Kennen wij het programma Napels? Nee natuurlijk niet, want het is geen podcast. Als je afgaat op wat erover te vinden is, is het een tamelijk slap, doorsnee radio programma. Niet iets waarvoor we Simek in zouden willen ruilen.

Ik wil wel toegeven dat ik mij een beetje schuldig voel. Ik heb in mijn recensies onze Simek niet altijd even positief beoordeeld. Ik vond hem de laatste maanden beduidend zwakker, maar komt dat misschien ook door de beslissing van de RVU? Had Simeks intuitie hem al van dit voornemen op de hoogte gesteld, voordat de omroepbonzen het zelf wisten?

Hoe dan ook, Simek is een van de beste Nederlandse podcasts. Een met een recht van bestaan en een reeds aanwezig publiek, dat recht heeft op voortzetting. Laat Simek daarom zich niets aantrekken van de omroep en zelfstandig gaan podcasten.

Simek op dit blog:
Marc de Hond,
Geen podcast?,
Marjan Berk en Johnny Kraaykamp jr.,
Brigitte Kaandorp,
Heleen Mees, Maarten van Roozendaal,
Barbara van Beukering, Gert Dumbar,
Jaap van der Zwan,
Lucie Stepanova,
Olaf Tempelman,
Paul Gelderloos,
Bas Heijne,
Herman Finkers,
Tijs Goldschmidt,
Truus Menger,
Eva Maria Staal,
A. C. Baantjer,
Ida de Ridder,
Ton Boot,
Robert Kranenborg,
Douwe Draaisma,
Maria Sickesz,
Jeroen Pauw,
Anne Hermans,
Hans Dorrestijn,
Niko Koffeman,
Renate Dorrestein,
Carola van Alphen,
Maurice de Hond,
Jef Vermassen,
Guus te Riele,
Jan Rot.

AddThis Social Bookmark Button
Post a Comment